Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε κρύο νερό ώστε να γεμίσει το μισό σκεύος. Προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Όταν βράσει, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε το νερό να σιγοβράζει.
Σε μπολ σπάμε το αυγό. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε κυκλικά το νερό σχηματίζοντας μια μικρή δίνη και παράλληλα ρίχνουμε το αυγό στην κατσαρόλα.Έτσι το ποσέ αυγό μας θα έχει στρογγυλό σχήμα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά αν θέλουμε μελάτο αυγό, ή για 3-4 λεπτά αν θέλουμε σφιχτό αυγό. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το αυγό από το νερό.
Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε και άλλα αυγά, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και βράζουμε στο ίδιο νερό αφού πρώτα το ξαφρίσουμε.
Υλικά
- 1 αυγό ολόφρεσκο.
- 2 κ.γλ. ξίδι